Våra hästar

På Gården finns idag fem hästar, 3 New Forest och 2 gotlandsruss. Jag har tre diplomston som grund för min avel, och tänker på exteriör och temperament när jag avlar. Målet med min ponnyuppfödning är att få fina, trevliga, lugna och lätthanterliga ponnys med god exteriör, för att få med sej en bred och stabil grund att bygga vidare med det man önskar göra med sin häst. Jag siktar på att få fram ponnys som ska passa både vuxna och barn, och kunna passa till både ridning och körning. Flertalet av de jag fött upp har passat extra väl som barn och körponnys. 

 

Våra Gotlandsruss

Gotlandsrussen introducerades på gården 2008 genom att jag sökte något mindre för barnen att rida och köra, och vi köpte russet Ängens Ida. Hon blev då "uppstarten" för russuppfödningen på gården. Hon var visad med endast 36 poäng, men vi åkte ändå och betäckte henne med hingsten XL 507, och fölet Silarps Fridha XL föddes 2009. Ida fick sedan ytterligare två föl på gården, 2010 en helsyster till Fridha och 2011 ett sto efter Stans 622, Silarps Tekla.

 

År 2010 köpte vi in en unghingst -Vildhallon, som vi ville försöka visa fram för ett ev godkännande, och så blev det oxå år 2012, då han blev godkänd. 2012 gjorde vi oxå treårstest med både Vildhallon och Silarps Fridha, och Fridha fick oxå sitt diplom med 41 p. Vi betäckte förståss Fridha med Hallon, och 2013 föddes Silarps Pärla. Innan Ida såldes 2011, hade hon alltså fått tre ston på gården, varav 2 fick diplom. 


Vildhallon kastrerade vi tyvärr lite för tidigt pga att vi inte hade något sto vi ville betäcka, och lite för många hästar på gården, men tyvärr föll då en av mina hästar bort, och året därpå hade vi såklart velat använda Vildhallon på Vår Tekla, men istället åkte vi till annan hingst. (läs mer på Teklas egen sida.)

 

Våra New Forest

2014 köpte jag oxå in min första New Forest ponny, pga bortfallet av den stora ridhästen, (en american saddlebred) och så startades oxå en liten new forest avel, genom Diplomstoet Sörbys Bijoux. Om dessa kan man kanske inte säga så mycket mer ännu, än att kombinationen med henne och Stackarps Diplomat, verkar ge extremt trevliga och lätthanterliga individer med korrekt exteriör och bra storlek!

Silarpsuppfödda hästar! 
Silarps Challenger, 2003 American Saddlebred 
Silarps Fridha XL, 2009 Gotlandsruss 
Silarps Xi, 2010 Gotlandsruss
Silarps Tekla, 2011 Gotlandsruss
Silarps Pärla, 2013 Gotlandsruss
Silarps Älva, 2014 Gotlandsruss
Silarps Viking, 2015 Gotlandsruss
Silarps Opal, 2016 New Forest
Silarps Onyx, 2017 New Forest