Silarps Obsidian

Silarps Obsidian föddes den 6 maj 2020 och är u vårt diplomsto Sörbys Bijoux e Stackarps Diplomat. 4e helsyskonet i skaran av kanontrevliga, tillgängliga och lätthanterliga hingstföl! 

Obsidian föddes "tidigt"-dvs på dygn 324 (de andra är födda tidigast på dygn 340) och var därmed något mindre än de andra med sina 96 cm i manken. Detta har han dock tagit igen, och blir gott och väl D ponny. Nu som 2,5 åring är han 143 cm hög. 
Obsidian är mycket frimodig och tillgänglig och social. Han är lugn till sättet, men nyfiken och pigg och mycket framåt. Han har tömkörts en hel del, både i skogen och på småvägar samt lite på volt. 
Han har börjat så smått att få löshoppa, och verkar tycka mycket om det, och har bra framåtbjudning och glädje när han hoppar. Han rör sej lätt, är snygg och korrekt med bra ben. Inridning är så smått påbörjad oxå, men endast sutten och skrittad kort på än. Mer ridning till våren då han är lite äldre och mer utvuxen. 
Han är med på cykel och joggingturer och promenader och tar det mesta med ro, dock utan att vara trött eller trög, han är vaken och alert, men känns lugn och trygg i sej själv. 
Såld februari 2023. Vi önskar Linnea och Obsidian stort lycka till! 
Linnea visade Obsidian hösten 2023 på 3 årstest med 46 p på hopp och 44 på gångarterna! 1 liten snöplig poäng från utmärkelse i hoppningen..! Målet är att han ska visas 2024 på kvalitetstesterna, vi håller alla tummar och tår då oxå!!