Silarps Opal

Född 23 april 2016 här på gården, e Stackarps Diplomat u Sörbyx Bijoux.

Opals mamma Sörbys Bijoux kan ni läsa om här på hennes egen sida. Pappan Styackarps Diplomat är en förhållandevis liten new foresthingst (ca 139) och känd bla för sitt trivsamma temperament och sina fina rörelser. Han är bedömd med upp till 43 p exteriört. Diplomats pappa heter Hopenhofs Jop och är bedömd m upp till 45 p exteriört och är även tävlad mkt i dressyr. Mamman till Diplomat heter Stackarps Desiree och är ett diplomsto bedömd m upp till 43 p. 

 

Diplomat har haft 10 vid ett tillfälle såväl på skritten som på traven, vilket var en av andledningarna till att vi valde just honom till Bijoux, utöver temperamentet såklart!

Opal själv är brun som sina föräldrar och har fina rörelser och ett mycket trevligt sätt. Han är vaken och positiv men har alltid varit mkt lugn och stabil.  
Som föl visades Opal med 40 p med stort plus för skritten och traven! Som 1 åring fick han 38 och som 3 åring har han visats med 39 p, och gjort treårstest med ett hyfsat resultat. (43 hopp/45 gångarter) Han blev valack vid 1,5 års ålder och är både inkörd och inriden. 
Under 2020 och rådande pandemi, har vi lyckats hålla igång denna ganska grova bastanta herre hyfsat, och med hjälp av min kära kusin Sandra, har vi åkt på Kvalitetsbedöming. Där gjorde han körprov med Sandra som kusk, och visade lite mer framåtanda än i fjol i hoppningen, och skrapade med sej ett Guld med 41 p på exteriören. Vi åkte en månad senare på utställning och där blev han BIR med 40 p och Guld, så 2020 var ett härligt och lyckat år för Opalen! 


 

Foton på Opal tagna på utställningen juni 2019 fotograferade av Therese Helg!