Silarps Onyx

Född 20 april 2017 här på gården, e Stackarps Diplomat u Sörbys Bijoux. 

 

Han är helbror till Silarps Opal som föddes 2016. Onyx mamma Sörbyx Bijoux kan ni läsa om här på hennes egen sida. Pappan Stackarps Diplomat är en förhållandevis liten new foresthingst (139 cm) och känd bla för sitt trivsamma temperament och sina fina rörelser. Han är bedömd med upp till 43 p exteriört och pappan till Diplomat som heter Hopenhofs Jop är bedömd med upp till 45 p exteriört utöver att han är tävlad mkt i dressyr. Mamman till Diplomat heter Stackarps Desiree och är ett diplomsto med 43 p exteriört. 


Diplomat har haft 10 vid ett tillfälle såväl på skritt som på traven, vilket var en av andleningarna till att vi valde just honom till Bijoux, utöver temperamentet såklart!

Onyx är brun som sina föräldrar och har två vita kotor bak. Han har fina rörelser och ett trevligt, positivt och mycket framåt och vaket sätt! Orädd och rörlig!
Vi visade Onyx i år som föl och fick rekomendationen att behålla lite som hingst, så det kommer vi försöka göra ett tag till.  Han fick 39 p med 8 or på rörelserna. 

Vi tror att Onyx kommer bli en stor D ponny, han är nu som 1 åring 133-134 cm. Onyx såldes 2018.